Altis Logo     Altis - Zelfhulpgroep voor depressieve mensen 

 

10/10/2011 - Depressie… meer dan zich eens depri voelen… Door Michael Portzky,Klin. Psycholoog, neuropsycholoog

Aangezien de verslaggeving van de bijeenkomst een heel dedetaileerd overzicht over depressie bevat en vrij groot in volume is hebben we het voor de mensen die het graag nog eens willen nalezen ter beschikking gesteld. Voor mensen die op zoek zijn naar een meer nauwkeurig omschreven defenitie van depressie stellen wij dit voor als echte aanrader.

Graag willen wij via deze weg ook onze dank betuigen aan Michael Portzky om de tijd te nemen en ons te ondersteunen in onze zoektoch naar het antwoord op depressie.

Download het verslag in Word formaat.

Download het verslag in PDF formaat.


 

 

 


 

12-09-2011 - TERUGBLIK OP DE VAKANTIE + RELAXATIE

Mensen die midden in een depressie zitten hebben niet veel boodschap aan vakantie. De vakantiemaanden lijken eindeloos voor vele mensen. Andere die al verder in de verwerking van hun depressie zitten kunnen stapsgewijs beginnen te genieten van de vakantiesfeer. Toch kunnen mensen terug met volle teugen van vakantie genieten eens hun depressie achter de rug is. Die positieve verhalen zijn nauwelijks te geloven door mensen die nog in een diep dal zitten.
Het tweede item van de avond was een relaxatieoefening. Peter liet ons goed voelen wat spanning is en wat ontspannen is. Deze relaxatieoefening hervaarden we als zalig alhoewel er ook heel wat emoties werd losgemaakt. Het was een weldoende break tussen de toch vrij zware verhalen.
We waren met zijn allen getuige dat een goed gesprek toch een hele ontlading is en wij hopen een klein lichtpuntje te vinden voor mensen die het moeilijk hebben.


 

 


 

17-07-2011 - ALTIS UITSTAP

Zondag, 9.30 u het weerbericht voorspelde regen en wind doch de weergoden waren ons gezind en we stapten onder een stralend zonnetje op de boot die aangemeerd lag aan de Durme in Lokeren.
Van op het dek kregen we prachtig zichten van fauna en flora waarover wij gepaste uitleg kregen van onze gids.
Rond de middag kwamen we aan in Wachtebeke waar een toeristisch treintje ons naar het Provinciaal Domein bracht. Ook tijdens de picknick was de zon van de partij. Helaas even later tijdens de minigolf kwamen er donkere wolken die regen mee brachten. De cafetaria was gelukkig niet ver. Alhoewel er waren enkele die door het spel gebeten waren en de regen trotseerden. Daarna zaten we allemaal gezellig samen met een tasje koffie en cake.
Rond 16 u werden we terug gereden naar de boot en om 18.30 u kwamen terug aan in Lokeren. Het was een mooie uitstap en de plannen voor de uitstap van het volgend jaar zijn reeds in de maak.

 

 

 

 


 

09-05-2011 - HOE HEILZAAM IS DE NATUUR?

Wij zijn er van overtuigd dat wandelen of fietsen in de natuur helpt om een depressie te bestrijden en het zelfvertrouwen te herstellen. In het begin is er niet altijd veel beterschap merkbaar maar op termijn werpt dit zeker zijn vruchten af
In een onderzoek werd de gemoedstoestand van depressieve mensen gedurende een half uur in de natuur en in een winkelcentrum vergeleken. Bij de natuurwandelaars namen de depressieve gevoelens af met 71 % en hun zelfvertrouwen steeg met 90 %. Bij de wandelaars in het winkelcentrum verminderden de negatieve gevoelens maar met 45 % en 22 % werd er zelfs nog depressiever van.
Stress kan oa. een van de oorzaken van een depressie zijn en hier kan de natuur rustgevend werken. Gewoon luisteren naar de stilte, de wind of kijken naar de zon, de maan, de wolken kunnen ontstressen.
Het is een bekend gegeven dat zonlicht invloed heeft op onze hersenen en waar kunnen wij best dit licht halen dan buiten ! Nu het lente is laat ons proberen te genieten van het frisse groen en van het concert dat de vogels ons gratis geven.

 

 


 

11-04-2011 - Hoe een behandeling het levensplezier weer terug kan brengen

April is de maand van de paashaas en oh ja hij kwam langs bij de mensen van ALTIS.
Wij gaan genieten van dit sociaal gebeuren ook dit is een vorm van behandeling.

Als iemand ernstig depressief is, is het verstandig professionele hulp in te roepen.
Net als bij lichamelijke klachten kunnen we terecht bij de huisarts. Het feit dat de huisarts ons kent kan die meestal beter beoordelen dan een onbekende arts. De huisarts kan u door verwijzen naar psychiater of psycholoog. Afhankelijk van de ernst zal een behandeling met medicijnen en/of gespreksterapie opgestart worden. In bepaalde gevallen is een opname nodig. De opname kan plaatsvinden in de PAAZ afdeling van een algemeen ziekenhuis of in een pyschiatrisch ziekenhuis.

De bedoeling is dat wij nu als lotgenoten ons ervaringen met elkaar delen.

 

 


 

14-03-2011 - EENZAAMHEID EN DEPRESSIE

DEPRESSIE EN EENZAAMHEID het een sluit het ander niet uit.
Isoleer je niet tijdens uw depressie.
Het leven is een balans tussen 'op jezelf zijn' en 'met anderen zijn'.
Bij eenzame mensen is deze balans ernstig verstoord. Deze verstoring duurt vaak erg lang.
Eenzaam zijn is pas een probleem als de eenzaamheid het hele gevoelsleven gaat overheersen en mensen hun leven daardoor niet de moeite waard vinden. Wat maakt het leven eigenlijk de moeite waard? Het leven krijgt pas zin als je het gevoel hebt dat andere mensen om je geven en van je houden, dat je aandacht voor elkaar hebt en genegenheid voor elkaar voelt.
Eenzame mensen hebben nogal eens de neiging om de hele dag te lopen piekeren: ze denken voortdurend over toekomstige moeilijkheden. Het neemt heel hun tijd en heel hun denken in beslag.
Eenzaamheid is meestal een gevolg van veranderingen in het levenspatroon. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Je bent bijvoorbeeld verhuisd, hebt een kind gekregen of een sterfgeval meegemaakt. Door zo'n verandering worden ook je relaties met anderen anders.
Om eenzaamheid te voorkomen, kun je proberen contacten die belangrijk zijn te onderhouden. Denk daarbij niet alleen aan je familie, maar ook aan collega's of mensen die je kent van een hobby. Als andere contacten wegvallen - tijdelijk of langdurig - ken je op die manier altijd mensen op wie je terug kunt vallen.

 

eenzaam

 

14 februari 2011 – “De donkere dagen van een depressie”


Velen onder ons kennen die donkere dagen. Hoe kunnen we daar aan werken?
Enkele raadgevingen:

 • schaam u niet voor uw depressieve gevoelens, maar probeer ze te accepteren, hoe zwaar dit ook is
 • het is moeilijk in te schatten hoelang een depressie duurt : neem de nodig tijd
 • raadpleeg huisarts, psycholoog, of psychiater en volg hun raad op.
  De meeste depressies zijn behandelbaar
 • sta op en ga slapen op normale uren
 • probeer u bezig te houden maar verwacht niet dat u ervan geniet
 • probeer sociaal contact te onderhouden

Altis probeert de donkere dagen iets lichter te kleuren. Daarom kon Valentijnsdag ook zomaar niet voorbij gaan. Een kleine Altis-attentie werd aan de aanwezigen gegeven. Het gaf een prettig gevoel allen te zien met een rood hart maar vooral een warm hart op de juiste plaats.

 

donkere dagen

 

10 januari 2011 – “Nieuwjaarswensen”

Elke jaarwissel brengt zijn emoties mee. Voor gevoelige mensen is dit meestal een moeilijke periode. Toch blijven wij, Altis, niet bij de pakken zitten en proberen er ons zo goed en zo kwaad door te slaan.
Dit jaar stond een kaastafel klaar met een passend wijntje of drankje klaar.
Een nieuwjaarskaartje met volgende tekst mocht niet ontbreken :

Voor 2011 staat een nieuw verlanglijstje in de wacht:
ALTIS helpt graag bij dit lijstje, daarom hierbij een boodschaptasje gevuld met begrip, steun, vriendschap, tijd om van kleine dingen te genieten, rust om stil te staan bij mooie momenten, sterkte om tegenslagen te overwinnen, humor om wat somber is te kleuren, en een lach om elke dag te beginnen.
Dit zijn onze ALTIS wensen.

Met ons 30 tal aanwezigen werd het een gezellig onderonsje. Ieder van ons keerde letterlijk en figuurlijk met zijn boodschaptasje huiswaarts.

 

 

nieuwjaar 2011 - 1

nieuwjaar 2011 - 2

nieuwjaar 2011 - 3

nieuwjaar 2011 - 4

 


 

1 Januari 2011

Het bestuur wenst alle leden zalige feesten en een voorspoedig nieuwjaar.

 

 

kerstwensen2011

 


 

13 december 2010 – “Kleur je leven”

In samenwerking met Similes en de Christelijke Mutualiteit – Place of Contact: Sint Hiëronymus, Dalstraat 84 te Sint-Niklaas.

Debora Van Steenwegen, directrice I.S.W. Limits, gaf de voorstelling van “Kleur je leven”. Dit is een internetcursus om depressieve klachten aan te pakken. De cursus bestaat uit 8 lessen en één herhalings les. Je leert technieken om beter te ontspannen, meer plezierige activiteiten te ondernemen, en minder te piekeren. De cursus kost 80 euro, leden C.M. betalen 50 euro.
De kostprijs is vrij hoog en de mensen die over geen computer beschikken blijven wel op hun honger zitten, daar een computer met internetverbinding, geluidskaart, en een e-mailadres nodig is om te kunnen deelnemen aan deze cursus.
Meer info vindt u op www.kleurjeleven.be . U kunt dit ook bespreken met uw huisarts of therapeut die eventueel kan optreden als coach, en/of je begeleider tijdens de cursus.

 

kleur je leven goed

 

08 November 2010 – Depressief, Ben ik dat?

Mensen in depressie reageren meestal door zich te laten wegzakken.
Een eerste stap om een van een depressie af te raken is ze te aanvaarden.
In het aanvaardingsproces is het belangrijk de symptomen te kennen:

 • je voelt je vaak waardeloos en mislukt, je piekert veel
 • je weent gemakkelijk, je isoleert je, je bent overgevoelig
 • je slaapgewoonten veranderen, ’s morgens ben je moe en geen zin om op te staan. Elke morgen zie je tegen de dag aan
 • je hebt geen interesse meer
 • je kunt je moeilijk concentreren

Je krijgt lichamelijke klachten : hoofdpijn, rugpijn, verstopping, hyperventilatie, maagstoornissen . . .
Een depressie komt niet ineens, het is een opeenstapeling van verschillende factoren.
Alleen lezen, denken, en praten over je depressie volstaat niet, maar iets doen, brengt verlichting.
Het is een goed idee om op zoek gaan naar actieve doe-tips die bij u passen: wandelen, fietsen, zwemmen, en zeker niet aan zelfbeklag doen. Als de depressie een tijdje aansleept zoek je best hulp bij een hulpverlener.

Onze bijeenkomst werd bijgewoond door Sophie Robeet, farmaciestudente van K.U. Leuven.
Haar thesisonderwerp handelt over ‘therapietrouw bij antidepressiva’, zij interviewde enkele aanwezige leden.

 

November 2010

KULeuven


 

11/10/2010 – Leven tussen hoop en wanhoop

Iedereen heeft mindere dagen maar wat als je depressief bent en depressief blijft ? Voor hen is elke dag opnieuw een zware worsteling.
Het is moeilijk om een depressief iemand tijdens de herstelperiode te steunen, daar zijn wij, mensen van ALTIS, ons goed van bewust en proberen wij elkaar hierin te begrijpen. Als het leven lijden wordt zoekt men naar middelen om die emotionele pijn te verdoven. Toch mogen wij de moed niet opgeven.

De meeste depressies genezen als men er in slaagt de negatieve gedachten om te buigen naar positieve.

Het is belangrijk om mensen, zonder te forceren, even uit hun stoel of uit hun bed proberen te halen of ze een klein taakje te laten doen. Zo zijn ze toch even uit de inactiviteit. Door naar bijeenkomsten te komen zijn ze eventjes uit de isolatie en kan het sociaal contact opnieuw opgebouwd te worden.. Onze getuigenissen zijn voor vele mensen een steunpunt en ze halen er kracht uit.

Velen zijn bang voor de toekomst en zien alles door een zwarte bril en toch komt er soms een keerpunt en word je beetje bij beetje terug gelukkig. Medicatie kan daar dikwijls helpen. Voor andere mensen zijn bepaalde therapieën meer aangewezen.
Het is een zoeken en het is heel moeilijk je niet te laten gaan. Hulp kan je vinden op verschillende manieren oa deze die hierboven reeds vermeld werden : medicatie, therapie maar ook een goed gesprek, een wandeling, een verhaal, kan je op weg helpen naar beterschap.

Lieve mensen blijf niet bij de pakken zitten.

 

oktober10

 

13/09/2010 – Elkaar ontmoeten en verrijkt verder gaan


September is een maand waarbij veel mensen proberen een nieuwe start te nemen.
De verlofmaanden zijn achter de rug en dit zijn meestal moeilijke maanden met mensen die met depressie te maken hebben. Wij zaten met 20 rond tafel. Mensen die voor de eerste maal kwamen werden verwelkomd. De wandeling in Buggenhout bos (18 juli) zat nog vers in het geheugen bij de deelnemers. Een activiteit die zeker herhaald zal worden.

Een depressie leidt vaak tot vereenzaming. Wie zich depressief voelt sluit zich af. Naar buiten komen en zich verplaatsen wordt moeilijker en men verliest voeling met werk, het verenigingsleven zelfs vrienden opzoeken is vaak moeilijk. Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt. Nochtans is sociaal contact zeer belangrijk.

ALTIS = lotgenoten, deelgenoten begrijpen wel wat iemand doorstaat die depressief is. Wij proberen een luisterend oor te bieden aan wie het moeilijk heeft. Wij hebben de kans om elkaar te ontmoeten. Ontmoeten is elkaar tegenkomen en daarna verrijkt verdergaan. Wij worden rijker door te luisteren naar elkaars ervaringen. Elke tip kan nuttig zijn. Als je het moeilijk hebt aarzel dan niet om contact te zoeken.
Ieder van ons heeft betere en slechtere momenten. Probeer een reserve op te bouwen tijdens de betere momenten die je dan kunt gebruiken tijdens de mindere momenten. Weet dat er mensen zijn die je begrijpen als het terug minder gaat. Een telefoontje, een bezoekje, de samenkomsten van ALTIS kunnen je helpen.

Praat er over. Je dokter : huisarts, psycholoog, psychiater is een belangrijk persoon. Luister naar zijn raad en volg die ook op. Als je zich niet goed voelt bij je arts informeer naar een ander dokter. Als wij zaken verzwijgen of moeilijk over de problemen kunnen praten is het voor een dokter niet evident om een juiste diagnose te stellen. Probeer met je dokter een vertrouwensrelatie op te bouwen. Deze tips komen uit onze ervaringen. Uit de ontmoetingen bij ALTIS proberen wij verrijkt verder te gaan.

 

hoopdoetleven

 

Zondag 18 juli 2010 - Wandeling in het bos van Buggenhout


Onder een stralende zon kwamen we samen aan het station in Buggenhout. Vandaar uit ging het richting Buggenhouts Bos. Gezien de warme temperaturen en veel vrienden met de fiets kwamen hebben we eerst geprofiteerd van drankje op een terrasje. Daarna zogezegd zo gedaan begonnen we aan de wandeling met ons groepje van 20 met Joke als gids. Het was ongelooflijk welke rust we vonden in deze prachtige bossen. Na een 1,5 u wandelen kwamen de eerste vermoeidheidstekenen. Geen probleem midden in de bossen waren er voldoende mogelijkheden om te rusten op een bank, in een prieeltje, aan picknicktafels. Hier hebben wij geleerd dat bij de volgende uitstap wij ons gaan voorzien van spijs en drank.


Na een rustpauze zette we onze wandeling verder en kwamen de vragen of we nog uit dat bos zouden geraken. Wij hebben dan andere wandelaars aangesproken en die toonden ons de dichtszijnde weg naar de bewoonde wereld : nl. naar een verdiend terrasje war de koffie of het pintje van de andere heerlijk smaakte. Iedereen was het er over eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Zo werd de uitstap voor het volgend jaar reeds besproken. Het zal waarschijnlijk een boottocht worden in juli of augustus. Als dit concrete vorm krijgt zie je dit wel op onze website.


Tenslotte wilde iedereen tevreden naar huis keren maar Marleen en Chris hadden niet gerekend dat dat fietsslot. Zij hadden hun fietsen aan elkaar vastgezet en het slot wilde niet meer los. Met verenigde krachten ook motars deden olie aan het slot maar niets mocht helpen. Fietsen bleven achter in een taverne waar ze later op een remorque gezet werden en richting fietsenmaker afgezet werden. Ondertussen zij ze (de fietsen) reeds van elkaar. Eind goed al goed. Toch is het nogmaals bewezen dat lot- en deelgenoten heel wat betekenen voor elkaar. Wie maakt er op zijn eentje een grote wandeling ? Wie heeft er de kracht en de moed voor ? Samen is het ons gelukt en het heeft ons deugd gedaan.

 

 

wandeling buggenhout

wandeling buggenhout

wandeling buggenhout

 


 

8 Juni - Wandeling met een drankje op een terrasje

Vooraleer te starten met onze wandeling genoten we eerst van een lekkere tas koffie of thee in ons vertrouwd lokaal.
Kelly D’Hollander had groot nieuws. Zij wil ons bestuur versterken en zal vanaf nu deel uitmaken van het bestuur.
Magda, Donalt en Rita heten haar meer dan welkom in naam van ALTIS.
De weergoden waren ons goed gezind en zoals op ons programma voorzien gingen we wandelen in Dendermonde. De tocht begon langs ’t Vestje, vervolgens bezochten wij het Begijnhof, daarna ging het richting markt waar de terrasjes op ons wachtten. We genoten van een heerlijk drankje en deden ons babbeltje.
Daarna vervolgden wij onze tocht en namen afscheid.
In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten voorzien doch de aanwezigen vinden dit een lange periode, en daarom werd besloten een extra activiteit te organiseren.
Deze gaat door op zondag 18 juli 2010. Samenkomst aan het station van Buggenhout om 14 u voor een wandeling in het Buggenhouts bos. Er wordt een sanitaire stop voorzien in een van de koffiehuizen in de buurt.

 

 

wandeling dendermonde

wandeling dendermonde

 


 

10 mei - Gezocht : Luisterend oor


Als je in een diep dal zit, heb je iemand nodig bij wie je altijd terechtkunt.
Een vertrouwenspersoon, een praatpaal, iemand die je helemaal vertrouwt.
Wanneer mensen bij ALTIS elkaar ontmoeten en kunnen praten met deelgenoten is de doelstelling van onze zelfhulpgroep rond depressie bereikt nl. begrip en verbondenheid. Iedereen kan er zijn verhaal kwijt.
Mensen die hetzelfde meemaken kunnen je stimuleren om je gevoelens te uiten. Er valt een zware last van je schouders als je steun krijgt van deelgenoten.
Zorg er voor dat je uw gevoelens kunt blijven uiten. Praat er over, ook al is het moeilijk. Een depressie is geen toeval er is een reden voor, een verhaal.
Je mag voelen wat je voelt, zijn wie je bent, we - ALTIS - steunen je.

 

fluisteren

 

12 april - Opname : zinvol ?

Verschillende mensen van de aanwezigen hadden reeds één of meerdere opnames achter de rug.
Voor de ene was het een positieve ervaring en voor de andere dan terug een minder goede herinnering.
Wanneer je voor het eerst met een depressie te maken hebt is het zoeken naar een passende therapie.
Daar kan eventueel een opname noodzakelijk zijn. Het is niet evident als je als leek voor het eerst geconfronteerd wordt met een wereld die je niet kent. Ook naar de buitenwereld toe is het nog steeds een taboe. Iemand die in de psychiatrie gezeten heeft wordt nog steeds bekeken als ..... wat zeer pijnlijk is.
Als je daarentegen reeds meerdere depressies meegemaakt hebt is het voor anderen een steun dat zij weten waar ze terecht kunnen en geeft het een veilig gevoel.
Meer en meer hebben de algemene ziekenhuizen een PAAZ afdeling (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis). Hiervan kwamen positieve reacties en de drempel is toch lager dan een psychiatrische instelling.
Toch zijn we allen  eens nl. dat een opname noodzakelijk kan zijn als onze veiligheid of dat van onze medemens in het gedrang komt.

Lore en Stijn, twee studenten aan de Erasmus Hoge School te Brussel kwamen naar onze bijeenkomst.
Zij maken een werk rond depressie meer bepaald rond jongeren en depressie. Helaas vonden zij geen zelfhulpgroep voor jongeren en kwamen zo terecht bij ALTIS. Ze stelden de vraag hoe kunt ge jongeren betrekken bij een zelfhulpgroep ? Biedt internet een mogelijkheid ? Is een forum aan te raden ? Wordt er op school voldoende aandacht gegeven ? Vragen waar wij geen passend antwoord voor hebben.
Wij wensen Lore en Stijn veel succes met hun waardevol werk en hopen dat ze in de toekomst veel mensen kunnen helpen.

Sinds ALTIS een site heeft vindt de media ook de weg naar Altis. De vraag is, wie voelt zich geroepen tot een interview ? Wij lezen graag een boeiend interview en kijken graag naar een interessante reportage over depressie daar wij ons er voor een stuk in herkennen maar voor jonge mensen ligt het gevoelig om met naam, foto enz   op televisie te komen of in een tijdschrift te verschijnen. Wij bekijken in de toekomst of wij al dan niet aan dergelijke vragen kunnen meewerken.
Indien ons verhaal een steun kan zijn voor andere mensen die in een depressie zitten willen wij, afhankelijk van de vraag, graag meewerken.

Altis

 

 

opname zinvol

 

 


 

8 Maart 2010 - Zelfzorg voor onszelf en partner i.s.m. Similes. Similes is een vereniging voor familie en vrienden van personen met psychische problemen.

 

Tijdens de bijeenkomst werd het thema "Zelfzorg voor onszelf & partner" besproken.
Wanneer alles goed gaat is ”Zelfzorg” een woord waar wij niet bij stilstaan. Als het "niet" goed gaat weten wij dat het heel belangrijk is dat er mensen rondom ons zijn die ons helpen, begrijpen en bijstaan. Wij beseffen hoe belangrijk die personen zijn. Ons thema bracht ons bij similes, vereniging voor partners, familie en vrienden van mensen met psychische problemen.


Joris, bestuurslid Similes Waas en Dender, gaf een pakkende getuigenis en die was voor velen een hart onder de riem. Hij sprak over de verbondenheid en de solidariteit. Wij zijn deelgenoten, delen met elkaar. Er dient rekening gehouden te worden met de draaglast en men dient ervoor te  zorgen dat die niet groter is of wordt dan de draagkracht. Belangrijk is uw grenzen te kennen.


Hanne Maenhout, studente Familiale Wetenschappen en seksuologie, kwam naar onze bijeenkomst. Zij doet een onderzoek naar steunbronnen binnen een gezin waarbij een volwassen gezinslid een depressie doormaakt. Dit onderzoek gebeurt onder toezicht van professor Peter Rober. Zij interviewde enkele mensen en was tevreden met de medewerking. Over dit onderwerp is nog niet veel onderzoek gebeurd en kunnen onze getuigenissen ervoor zorgen dat men meer inzicht krijgt in hoe er binnen gezinnen wordt omgegaan met een depressie en welke mogelijke ondersteuning er is binnen het gezin.

 

 

Similes

archief

archief

 


8 Februari 2010 - Waarom zijn steeds meer mensen depressief?

Als ervaringsdeskundigen willen wij graag weten wat de oorzaak van onze depressie is.
Nuttige tips vonden wij in "Gezond & Gelukkig" waar psychiater Koen De Myttenaere, depressietherapeut Bob Vansant,
psychiater Kris Roose, cognitief therapeut Johan Van de Putte in hun intervieuw naar een antwoord zoeken.
Een depressie uit zich bij iedereen anders. We moeten steeds meer presteren, steeds actiever, flexibeler, sneller zijn maar er zijn grenzen.
Het is belangrijk onze grenzen te kennen.

Het doet goed dat wij als lotgenoten er kunnen over praten.

ALTIS

 

waarom depressief

 


11 Januari 2010 - Altis nieuwjaarswensen.

 

Ondanks het slechte weer was de opkomst meer dan verwacht.
Iedereen was welkom daardoor waren verschillende partners aanwezig.
De aanwezigen werden verwelkomd in een sfeervolle zaal.
Magda en Rik zorgden voor overheerlijke fijne hapjes. Verder was er keuzen tussen wijn, bier en frisdranken, koffie.
Donalt en zijn vrouw hadden mooie pakjes gemaakt die uitgedeeld werden
met de volgende wens:

Als je ’s morgens wakker wordt en het gevoel (dat wij allen kennen) is er weer, weet dan dat je niet alleen bent.
Sta op, adem rustig, was je en voel onze verbondenheid.
Wat er ook gebeurt in 2010, hou het “Altis” lichtje brandend.
Warme wensen,
ALTIS 2010

Deze wens werd symbolisch verpakt in een washandje gevuld met kaarsjes.
Iedereen genoot van de gezelligheid vol lekkernijen en van de verbondenheid die deze avond meer dan aanwezig was.
Iedereen keerde voldaan huiswaarts en dankten het bestuur.

 

fijne feestdagen

 

 

Nieuwjaar

receptie